Papilon, ‘Kutup Yıldızım Ol’ ile Engelleri Kaldırıyor

01 Şubat 2019

Düzce Valiliği ile İl Emniyet Müdürlüğü, zihinsel engelli öğrencilerin kaybolma durumlarında kendilerini ifade edememeleri nedeniyle ‘Kutup Yıldızım Ol’ projesini başlattı. Projede öğrencilerin parmak izleri Papilon LS-4421 cihazı ile alınarak artık Emniyet veri tabanına yüklenecek. Eşsiz parmak izi ile kaybolan çocuklarımızın iletişim, adres ve telefon bilgileri, velilerinin bilgileri gibi verilere Emniyet’in veri tabanından erişilebilecek.

 

Düzce il Emniyet Müdür Yardımcısı Oktay Özbakır ise yaşadıkları bir olaydan esinlenerek projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek şunları söyledi:

“Düzce otogarına bir çocuk ulaştı. Çocukla ilgili kayıp müracaatı vardı. Çocuğumuz hem dilsiz hem sağır ve kendini ifade edemiyordu. Düzce’ye tek başına gelmişti. Kayıp müracaatından sonra çocuğun ailesine ulaşmak istedik. Çocuğun parmak izini aldık ve adresini tespit ettik. Çocuk ailesine aynı gün teslim edildi. Parmak izi konusu neden tüm çocuklara uygulanmasın. Kendini ifade edemeyen engelli çocuklarımız neden kolay bulunmasın diye böyle bir uygulamaya başladık. Proje kaybolan engelli ve kendini ifade edemeyen vatandaşlarımız için hazırlanan bir proje. Düzce’de 3 bin çocuğumuz var. Biz köylere de ulaşmak istiyoruz. Bu parmak izleri tüm Türkiye’de görülecek ve ailelerimize ulaşılabilecek.”

Daha önceden Denizli’de Alzheimer hastaları için Papilon LS-1101 ile entegre kullanılan Parmak İzi Sistemi bu projede LS-4421 ürünümüzle entegre olarak kullanılıyor.

En Çok Okunan

Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla
Daha Fazla

En Çok Okunan